SİİRT / KURTALAN - Sümer Ortaokulu

04844112040
BAHÇELİEVLER MAHALLESİ DR. YUSUF AZİZOĞLU CAD. NO16 KURTALAN/SİİRT
Vizyon
Türk Milli Eğitim Sisteminin temel ilkeleri, amaçları ve buna bağlı olarak; İlköğretimin amaçları ve ilkelerine uygun; Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, demokratik ve laik davranışları benimseyen, çok yönlü, soyut, eleştirel, özgür düşünme ve problem çözme ve iletişim becerilerine sahip, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan ve Türk olmaktan gurur duyan, gerektiğinde vatanını, bayrağını ve inançlarını koruyabilecek, Ülkesini Atamızın hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine çıkarmayı kutsal görev edinmiş ve dünyanın lider ülkesi yapmaya kararlı, En son bilgilerle donatılmış; geleceğe, daha iyi ve kararlı bakan, kendinden emin, Okuyan, toplumsal olaylara duyarlı, demokrasiye inanmış, kendi haklarını koruyabilen ve başkalarının haklarına da saygı duyan, Toplumun kurallarına, aile yapısına ve ahlaki yapısına saygılı, dürüst, çalışkan ve başarıyı hedef edinmiş mutlu ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek.
Misyon
Sevgili öğrencilerimizin; Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün izinden ayrılmadan, ülke menfaatlerini her türlü şahsi çıkarlarının üstünde tutan, Türkiye Cumhuriyeti’ ni bilim ve teknolojide çok ileriye taşıyarak, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmayı hedef edinen, Hepimizin; yılmadan, gönüllü, kararlı ve sürekli çalışarak emanet aldığımız Türk Bayrağı’ nı ilelebet vatan toprakları üzerinde payidar kılmayı görev edindiren, Gittikleri her yerde sevgiyi, saygıyı, dostluğu ve kardeşliği yeşertip, büyütmeyi yaşantı tarzı edindiren,Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, eğitim ve öğretim alanında günümüz teknolojik gelişmeleri yakalayıp uygulamaya çalışan, Yenilikçi, topluma ve bilime hizmet eden, Bütün öğrencilerini yetenekleri doğrultusunda üretken, tasarımcı araştırmacı, öğrenen, bilgiye ulaşabilen, kullanabilen, paylaşabilen bireyler olarak hazırlayan, Okulunu seven ve benimseyen, güven ortamına sahip öğrencilerin yetiştirildiği okul haline getirmek.
Öğretim Şekli :ÖRGÜN EĞİTİM
08.00-14.40 Öğle arası 1 saat.
BAHÇELİEVLER MAHALLESİ DR. YUSUF AZİZOĞLU CAD. NO16 KURTALAN/SİİRT
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İLÇE MERKEZİNDE, SİİRT İL MERKEZİNE UZAKLIĞI 32 KM, BATMAN İL MERKEZİNE UZAKLIĞI 50 KM.
Voleybol ve Futbol Turnovası.
Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfında oyun ve dersler işlenmektedir.